Lönsamt co-working space

Kommer du ihåg när internetcaféer var omåttligt populära runtom i landet? Även om trenden dalat kraftigt finns det fortfarande en del renodlade verksamheter kvar som i de flesta fall ser sjunkande intäkter.

Om du driver ett internetcafé idag finns det några enkla knep att ta till för att få din verksamhet att blomstra igen! Det du kan göra är att göra om din verksamhet mot en så kallad kontorsarbetsplats, eller populärare uttryckt, ett Co-Working Space.

Trenden – allt fler jobbar hemifrån

Allt fler personer har möjligheten att jobba mycket hemifrån idag. Fler än någonsin titulerar sig ”konsult”. Detta är en av huvudanledningarna till att det finns en stark efterfrågan efter en plats utöver hemmet där man få bättre fokus på just jobbet. Med andra ord, fler behöver lämna hemmet för en stund och sammanstråla med folk på en alternativ arbetsplats.

Co-Working Space – så startar du!

förvandla ett internetcaféDe största fördelarna med ett Co-Working Space är att de erbjuder professionella och lugna miljöer som människor kan arbeta ifrån, utan att de för den skull behöver binda upp sig med dyra hyror.

Det är sannolikt att ditt café redan har det mesta som krävs för att skapa ett Co-Working Space. Om så är fallet är det bara några enstaka förändringar du behöver göra för att göra ditt café till ett fullfjädrat Co-Working Space.

Paketerbudanden

Paketera några specialerbjudanden för mindre arbetslag eller konsulter. Skapa några frestande deals som inkluderar precis de tjänster de behöver. Exempelvis kan du erbjuda:

  • Fibernät och säker uppkoppling
  • Skrivbordsplats och stol
  • Tillgång till en printer, kopiator och fax
  • Gratis kaffe
  • Möjligheten att få tillgång till andra intressanta partners och nätverk (i takt med att fler registrerar sig)

Medlemskap

Erbjud månadsmedlemskap som är tidsbaserade. Exempelvis kan du erbjuda ett:

  • Ett 15-dagarspaket per arbetare för 2000 kronor som inkluderar ovannämnda tjänster
  • Ett 30-dagarspaket per arbetare för 3500 kronor som inkluderar allt ovan

Gemensamma ytor

Skapa en trevlig gemensam yta. Du kanske redan har en trevlig yta i ditt nuvarande café – men det går alltid att göra saker ännu trivsammare och roligare för de som kommer att verka på din nya Co-Working Place. Det måste finnas en yta där de kan träffa kunder, ha möten eller helt enkelt för att kunna koppla av efter stressiga skeden.

Sist men inte minst

Det finns många fler saker du kan göra för att skapa din ultimata Co-Working Space. Förhoppningsvis är denna artikel till inspiration nog för att du skall kunna sätta igång med förändringsarbetet. Varmt lycka till.